Brutus (2016-2023)
Brutus ble etablert i 2016 med en tydelig visjon å være en restaurant som rendyrket naturlig mat og vin.
28. mai 2023 var siste dag med Brutus slik vi kjenner det. 1. juni gjennoppstår Brutus i ny drakt: El Brutus.
I løpet av seks år har vi først og fremst hatt det veldig gøy. Vi har pushet noen grenser, fått mange nye venner og invitert kokker fra land og strand til å gjøre pop-ups i restauranten vår. Enkelte ganger har køen har stått helt ned til krysset mellom Borggata og Åkerbergveien, mens andre ganger har vi klødd oss i hodet og lurt på om dette egentlig var en god idé. Vi overlevde en pandemi – og ikke minst hatt et ukjent antall uforglemmelige kvelder sammen med gjestene. Nå lukkes altså det kapittelet og vi begir seg ut på en ny spansk eskapade.
El Brutus er en ekte spansk restaurant, med kjøkkensjef Estela Alonso i spissen. Hun kreerer sine favorittretter fra hjemstedet nordvestkysten i Spania, nærmere bestemt det galisiske kjøkkenet.
Med en lang kyst mot Atlanterhavet er det naturlig at sjømat er en viktig del av kjøkkenet, ispedd innflytelse fra nærliggende spanske regioner. Polbo á feira, ternera gallega og Tarta de Santiago er bare noen av rettene som allerede har blitt luftet som mulige alternativer på menyen.
Selv om vi nå heter El Brutus og serverer spansk mat, fortsetter vi stort som før: Et sted som brenner for de små produsentene som dyrker råvarer og produserer vin uten for mye dilldall. I kjelleren skal det være et like nøye kuratert vinutvalg og blant Oslos beste innen naturvin.
El Brutus er fortsatt nabolagsrestaurant på Tøyen og en destinasjon for alle matglade folk.
Vamos !!!